Ariadne, het meisje en de minotaurus

Een minotaurus klinkt misschien als een dinosaurus, maar het is de monsterlijke broer van Ariadne.

Hij woont in een doolhof in de achtertuin van haar kasteel.

Ariadne is een alleenstaand kind van een meter vierenvijftig. Ze heeft ouders, maar haar vader heeft het veel te druk met koning zijn en haar moeder is nogal hysterisch. Die smeert lippenstift op haar wangen, drinkt parfum en werd ooit verliefd op een stier. Echt waar! Toen kreeg Ariadne dus die broer. De ene helft stier en de andere helft jongen. De minotaurus. Iedereen is bang van hem, behalve Theseus. Een meter dertig, maar held van beroep.

Zal hij iedereen verlossen van het monster? En wil Theseus dan misschien Ariadne’s broertje zijn?

‘Ariadne’ is een spannende muzikale vertelvoorstelling geïnspireerd op een oude Griekse mythe. Theatermaakster Susanne Roos vertelt dit verhaal terwijl harpiste Liesbeth Vreeburg haar begeleidt met meer dan 15 muziekinstrumenten! Zo vertellen ze samen op een unieke en betoverende manier dit verhaal over broertjes, dappere daden en je kleiner voelen dan je bent.

Geluidsfragmenten:
Het sluipen door het kasteel:

De Minotaurus:

Het gevecht:

Theaterjournaal.nl schrijft:

“Roos is beeldend, grappig en pakkend. De voorstelling is één lange monoloog geworden waarin ze het verhaal vertelt en alle rollen speelt. Moeiteloos speelt ze in haar eentje heldere dialogen. Met behulp van eenvoudige rekwisieten is een voorstelling gecreëerd die kinderen boeit en waar ze hun fantasie op los mogen laten. Roos is overtuigend en dynamisch. Haar bewerking is in combinatie met haar spel zo interessant dat ook menig volwassene zich verliest in het verhaal.”

En over de muziek:

“Kinderen vinden het spannend en schrikken soms als er ineens hard op de harp gestreken wordt. Ze kijken ademloos toe.”